Hälsoveckan avslutades med skoljoggen

Då kan vi glatt meddela att eleverna sprang ihop 2601 ärtor, 1 ärta är ju 500m vilket resulterar att vi sprungit över 130 mil tillsammans idag!
Lika långt som sträckan Lerum-Treriksröset….Fascinerande!

Wow vilken vecka! Vår klass bidrog tillsammans med 158 varv. Nästan 8 mil av hela sträckan. Bra jobbat!

Tallriksmodellen och lite om hur vår kropp fungerar när vi äter mat. Vart tar all mat vägen? Vi såg en film och pratade kring allt spännande som vi har inuti oss. ”Boken om mig” fick sin första sida inklistrad. Hur lång är jag nu? När vi slutar förskoleklass mäter vi om oss och ser hur många centimeter vi vuxit.

En ny kapitelbok har vi börjat med idag, ” Fjärrkontrolleriet” av Katarina Mazetti. Linda Johanssons familj slåss alltid om fjärrkontrollen. En dag går den sönder och när Linda har lagat den händer konstiga saker! Hon kan använda kontrollen till att snabbspola förbi matteprov till exempel. Och ut ur teven kliver den hemlige agenten Putte von Pudelhjälm. In i teven hamnar en banan….. Och sen den kvinnliga gladiatorn Star. Hur ska hon få dem tillbaka in i teven?


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Hälsoveckan avslutades med skoljoggen

  1. Vilka prestationer!! Nyttigt, bra och kul för barnen att ta del av alla de aktiviteter ni gjorde med dem under veckan.
    Så himla bra att visualisera barnens resultat med hjälp av olika material, så att de verkligen ser vad de har åstadkommit och uppnått TILLSAMMANS.
    Stort TACK till er pedagoger för fint jobb under hälsoveckan! (…vilken fantastisk tur ni hade med vädret!!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *